HET nieuwe ETEN KOMT NAAR JE TOE! 

   VROUWENVLEES: Scharrelvlees van ONS erf naar JOUW bord                  

Scharrelboerderij Frank en Frij

Natuurlijke varkenshouderij Frank en Frij in Wehl is de thuisbasis van goedvarkensvlees.nl. Hier wordt jouw vlees letterlijk en figuurlijk geboren.  Diana Saaman is de eigenares van het bedrijf. Lees in haar blog waarom zij 15 jaar geleden scharrelboerin is geworden met varkens >> blog
Frank en Frij is een gesloten varkensbedrijf. Dat wil zeggen: er zijn eigen zeugen die biggen werpen en al de biggen blijven op het bedrijf totdat zij grote varkens zijn. Van zaad tot karbonaad in eigen hand en daarmee 100% garantie op kwaliteit van leven van de varkens als ook het eindproduct.

Onze feiten op een rijtje:
-   De fokzeugen zijn van het ras Mangalitza, Tamworth of een kruising daarvan. Zij worden geïnsemineerd. Zeugen dragen op een week na vier maanden. Gemiddeld werpen zij 7 of 8 biggen. De biggen blijven acht weken bij de zeug en daarna gaan zij van de moeder af. De jonge varkens staan nu op eigen pootjes. Ze gaan naar eigen stal met zowel een onverharde als verharde buitenuitloop. Zij kunnen onbeperkt eten en drinken.
-   Staarten worden niet gecoupeerd en de mannetjes worden niet onverdoofd gecastreerd. Het enige middel dat zij krijgen is een ontwormingsmiddel.
-   Het voer bestaat uit een uitgebalanceerde granenbrok, ruwvoer in de vorm van kuilgras en resten uit mijn keuken. Er worden geen rare groeibevorderaars of andere gekke middelen toegediend.
-   Is er een varken ziek dan ontkom ik niet aan antibiotica. Dit wordt dan alleen aan het zieke dier toegediend.
-   Als het varken, dat eens een big was, groot genoeg is, wordt het door mij persoonlijk naar de slager gebracht. is niet het leukste onderdeel, maar het hoort erbij. Juist op dit moment laat ik hen niet ophalen door een vreemde transporteur. In mijn eigen trailer breng ik ze weg, naar een kleinschalige slachterij annex slager drie dorpen verder. De varkens wegen dan gemiddeld 110 kilogram en zijn negen maanden oud.

 Frank en Frij heeft 6 fokzeugen:

Twee Tamworth zeugen: Yin en Yang. Hier op de foto: Yin met haar biggen.

Zeug Yen-V. Een kruising tussen een Mangalitza en een Duroc.

Zeugen Pu-Yi (links) en Lotus. Beide Mangalitza kruisingen.

Zeug Zwaluw, een 100%  Mangalitza varken oftewel Hongaars wolvarken.

 
Het varken zoals het werkelijk is, is welkom op Frank en Frij: stro, ruimte, staarten, liefde en aandacht, goed voer, sociale contacten, licht en verse lucht. Kortom: welzijn met veel sterren.......
OH JA, en MODDER is er ook....


KvK nummer natuurlijke varkenshouderij Frank en Frij: 51203642
UBN: 2544667
Frank en Frij is een gecertificeerd Scharrelvarkensbedrijf